Eat2Gather lanceert culinaire wereldtour door Amsterdam

Even helemaal tot rust komen tijdens een Chinese theeceremonie, een rondleiding door een Oudhollandse distilleerderij en daarna mezzes proeven in een Arabische lounge. Dat zijn de ingrediënten voor Eat2Gather: de culinaire wereldtour door Amsterdam. Wat ons betreft een leuk idee voor een vrijgezellenfeest.

Als het gaat om verschillende culturen is Amsterdam de meest diverse stad van Nederland. In 2010 telde de stad maar liefst 178 verschillende nationaliteiten. Ook het culinaire aanbod is werelds te noemen: van Chinees tot Tibetaans, van Arabisch tot Ethiopisch, je hoeft hier nooit ver te zoeken naar een exotische, gastronomische belevenis. Dat vond ook Karien Olthof, eigenaresse van culinair organisatiebureau Eat2Gather. Zij ontwikkelde een concept om de stad te ontdekken met haar culinaire wereldtour.

Aan de hand van een stadswandeling kunnen deelnemers proeven van onder meer Oudhollandse likeuren en Arabische mezzes. Ook een kennismaking met een duizenden jaren oud Chinees gebruik staat op het programma. “Amsterdam heeft zoveel te bieden op het gebied van wereldse gastronomie”, aldus Karien. “Het leek mij een leuk idee om dit te combineren tijdens een mini-wereldreis: een originele, leerzame en ontspannen manier om de stad, haar diverse culturen en elkaar beter te leren kennen.”

Reis door de stad
De tour begint met een Chinese theeceremonie op de historische Zeedijk, daar waar 400 jaar geleden de eerste thee ons land binnenkwam. De theeceremonie is nog veel ouder: het is al meer dan 3000 jaar een Chinese traditie waarbij je gedurende een proces van water koken, serveren en proeven tijd hebt om helemaal tot rust en nader tot elkaar te komen, weg van de hectiek van het dagelijks leven. Kenners beweren dat de kop Chinese thee die je drinkt tijdens deze ceremonie is te vergelijken met een mooi glas wijn. De reis gaat verder naar een Oudhollandse distilleerderij, waar je tijdens een rondleiding alles te weten komt over het destillatieproces van likeuren en jenevers, die je uiteraard ook gaat proeven. In plaats van likeur en jenever, is het ook mogelijk te kiezen voor een proeverij van oer-Hollandse topkazen in een sfeervol proeflokaal aan de gracht. De tour eindigt tenslotte met een ontspannen avond in een Arabisch loungerestaurant waar je in een exotische omgeving kunt genieten van een 3- gangen diner bestaande uit de lekkerste mezzes.

Prijs
Door de opzet is de culinaire wereldtour zeer geschikt voor groepen vanaf 8 personen (v.a. 76 euro per persoon). Ga voor meer informatie naar de site van Eat2Gether.

Lees ook:Bruidsbeurs in Montfoort: 2 april
Lees ook:Het Impressionisme Festival in Normandië met Dior
Lees ook:Lady Gaga en Taylor Kinney gaan trouwen
Lees ook:Foto’s van de bruiloft van Birgit Schuurman
Lees ook:Boek Trouwen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>