Rubriek: Rituelen

Als je gaat trouwen komen er veel verschillende rituelen bij kijken.

Trouw-etiquette: tips voor een onvergetelijke dag

Vandaag is de populairste dag van het jaar om in het huwelijksbootje te stappen. Een dag waarop veel stellen over de etiquette hebben nagedacht. Maar hoe zit het daar eigenlijk mee. Etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler geeft tips in De Telegraaf.

Lees verder...

Idee voor dans als de vader van de bruid overleden is

Niets zo verschrikkelijk als een ouder moeten missen tijdens je bruiloft. Zeker als het traditie is om als bruid met je vader te dansen. In het onderstaande filmpje hebben ze dit gemis op bijzondere, maar ook zeer emotionele manier opgevangen.

Lees verder...

Koninklijke Cavalerie oefent voor huwelijk William en Kate

Trouwenblog is de aankomende dagen volledig in de ban van het huwelijk van prins William en Kate Middleton. Natuurlijk zitten we vrijdag voor de buis en verzorgen we live-updates, maar ook in de voorbereiding proberen we geen nieuwtjes te missen. Hier een filmpje van de Koninklijke Cavalerie die oefent voor het huwelijk.

Lees verder...

Westminster Abbey beiert drie uur na huwelijk

De tien klokken van de Westminster Abbey klinken meer dan drie uur na het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton. Dat maakte het paleis St. James zaterdag bekend. Intussen is ook de gastenlijst voor het huwelijk bekendgemaakt. De meeste gasten zijn familie of vrienden van het paar.

Lees verder...

Tradities uit allerlei landen

Ik heb een filmpje gevonden waarin journalisten uit Ghana, Pakistan en China vertellen over de huwelijkstradities in hun land. Erg leuk om te horen hoe het er in die landen aan toe gaat.

Lees verder...

Bijzonder huwelijkscadeau voor William en Kate

De Israelische schriftgeleerde Mike Horton heeft een bijzonder huwelijkscadeau voor Prins William en Kate Middleton gemaakt. Een ketoeba, dit is een rol met daarop in het Engels en het Hebreeuws de huwelijksgeloften. De Engelse ambassadeur in Israël nam de rol in ontvangst. Foto: Mario Testino

Lees verder...

Kinderen trouwen met hond

Twee kinderen in India zijn dinsdag met een hond getrouwd. Dit omdat ze een grotere tand hebben, wat voor kwaad zou zorgen. De bruiloft met de hond moet het kwaad tegengaan. Bekijk het filmpje van het ANP.

Lees verder...

Trouwen & Rituelen de Ceremoniemeester

Het fenomeen ceremoniemeester is al heel oud. Sinds de oudheid bestaat de ceremoniemeester al. De Egyptische farao's lieten hun feesten namelijk al organiseren door een ceremoniemeester. Ze kozen hun trouwste dienaar, hij regelde de gehele bruiloft. Deze dienaar was zelfs zo loyaal naar de farao dat hij zelfs mee ging in het graf… Zo sla

Lees verder...

Trouwen & Rituelen De Wittebroodsweken

De Wittebroodsweken, je hebt er misschien vast wel eens over gehoord.. Maar wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan?  Wittebroodsweken zijn de eerste zes weken na jullie bruiloft. In deze weken ben je nog aan het nagenieten van jullie geweldige huwelijksdag.

Lees verder...