Zo vind je de ideale trouwlocatie

De datum is geprikt, de grote dag is in aantocht. Maar voordat het huwelijksbootje kan gaan varen, dient er nog een hoop geregeld te worden. De jurk, de gastenlijst, de ringen, de bruidsmeisjes, de taart, de hapjes en – niet geheel onbelangrijk – de trouwlocatie! Want waar ontvang je de gasten? Waar worden de ringen om geschoven? En waar wordt straks tot in de late uurtjes gedanst?

Belangrijk is dat beide aanstaanden een goed gevoel hebben bij de trouwlocatie. Daarbij is de uitstraling en sfeer van de locatie bij 82% van de aanstaande echtgenoten doorslaggevend. Daarna volgen ligging en omgeving (61%), alles op één plek (59%) en prijs (33%) als bepalende redenen voor de keuze van een locatie.

Ga je binnenkort een aantal potentiële locaties bezoeken? Houd onderstaande vragen dan in je achterhoofd. Hiermee kun je eenvoudig alle voors en tegens afwegen en uiteindelijk de locatie van je droom vastleggen voor de grote dag.

Trouwlocatie checklist

Bepaal allereerst in welke stad je de plechtigheid wilt laten plaatsvinden. Wordt dat je geboortedorp of juist de grote stad waar je al je hele volwassen leven woont? Zoekt u een geschikte trouwlocatie in Amersfoort? Op Regardz.nl vindt u een overzicht van verschillende trouwlocaties in Amersfoort en omgeving.

 • Is de locatie gemakkelijk te vinden?
 • Is er voldoende parkeergelegenheid (gratis of betaald)
 • Is de locatie geschikt voor mindervalide?
 • Kun je gemakkelijke op hakken lopen bij de locatie?
 • Hoe groot is de trouwzaal en wat is de opstelling?
 • Hoe ziet de dinersetting eruit?
 • Hoe ziet de feestopstelling eruit?
 • Is externe decoratie/styling mogelijk?
 • Kun je een eigen cateraar kiezen indien gewenst en wat zijn de voorwaarden?
 • Is er een (beveiligde) garderobe?
 • Waar komt de bruidstaart te staan?
 • Waar is de trouwzaal en hoe komen jullie gasten binnen?
 • Is er een extra ruimte om op te frissen en spullen op te slaan?
 • Is er een kluis voor kostbaarheden of gekregen enveloppen?
 • Wat zijn de alternatieven met slecht weer?
 • Is er een geluids- en lichtinstallatie aanwezig?
 • Waar is de dansvloer en waar komt de DJ/band?
 • Tot hoe laat is live en/of versterkte muziek toegestaan (binnen en buiten)?

Alles afgevinkt? Dan kan ook de locatie worden vastgelegd en is het aftellen naar dé datum. Succes met alle voorbereidingen, laat de bridezilla in je niet ontsnappen en geniet ook van de voorpret. Op een geweldig huwelijk en een lang en gelukkig leven samen!

Geen reacties // Reageer