Sfeervol trouwen in herfst of winter

dolcis1
Bron: Rebekah J. Murray
Hoewel trouwen in de lente zeer populair is, kan het ook heel leuk zijn om voor de herfst of winter te kiezen. Een bijkomend voordeel is dat het minder druk is. Hierdoor heb je meer keuze in locaties. Ook zal de fotograaf eerder een plaats vrij hebben. Welke trouwjurk kies je dit seizoen en welke decoraties zijn passend?

dolcis2Bron: Make Be-Leaves

Sfeervolle lichteffecten

In de herfst en winter zijn er vele warme tinten. Deze zijn te zien in de prachtige verkleurde bladeren die je goed kunt gebruiken om de locatie aan te kleden.  Leg mooie bladeren op de tafels en kies bloemen in kleurige herfsttinten.

Decoreer de zaal met seizoensfruit en pompoenen. Let op kleur en varieer hiermee. Ook kun je dennenappels en paddenstoelen gebruiken.

In dit jaargetijde is het leuk om te werken met gekleurde kaarsen in bijpassende tinten, lampionnetjes of lantaarntjes voor mooie sfeervolle lichteffecten.

Zoek een locatie uit die extra mooi is in de winter zoals een bruiloft in een oude kasteeltuin. Soms is het nog prachtig weer in de herfst. Overleg met je fotograaf welk tijdstip je het beste kan aanhouden voor de fotoshoot. In dit jaargetijde is het eerder donker.

Kleuraccent is helemaal ‘in’

dolcis3
Bron: Bruidengom.nl

Trouwen in het wit is nog altijd heel populair. Toch zie je steeds meer variaties in kleuren, vooral zwart wordt steeds populairder. Zwart is een kleur die met iedere andere kleur te combineren is. Kies voor een elegante tijdloze hoge hakken,  vooral in de winter kleuren een zwarte bruidsjurk en pumps prachtig bij elkaar. Vind je zwart toch niet helemaal passend kies dan voor een kleuraccent in je bruidsjurk.

dolcis4 dolcis5
Bron: Vera Wang

Kijk welk model je het beste flatteert en wat voor stijl bij jouw persoonlijkheid past. Kies nooit overhaast, maar ga op zoek naar jouw droomjurk.  Kies je liever voor romantisch of modern en welke stof vind je mooi? Het is belangrijk om je goed te voelen in je trouwkleding.  Je kunt zo meer jezelf zijn en je natuurlijker bewegen. Je kunt ook rekening houden met je figuur. Kies een bruidsjurk die slanke en dikkere delen niet accentueert. Betrek ook de tint van je huid in de keuze voor een bepaalde kleur.

Trouwen in de lente is zeker geen must. Ieder seizoen heeft weer zijn eigen charme. Maak hier optimaal gebruik van. Dat bezorgt je zeker een onvergetelijke dag!

Geen reacties // Reageer