Gemeente Krimpen aan den IJssel nieuw huwelijksbeleid

Voor bruidsparen is het belangrijk dat hun trouwdag helemaal perfect is. De paren willen hun persoonlijke wensen graag terugzien bij de voltrekking van hun huwelijk. Alles moet kloppen, van de locatie tot het tijdstip van het huwelijk en van de trouwambtenaar tot het prijskaartje. Hier speelt gemeente Krimpen aan den IJssel op in. Sinds 1 januari 2013 is er meer mogelijk op het gebied van trouwen (en geregistreerd partnerschap) in de gemeente.

Locatie zelf kiezen
Al jaren is het in Krimpen mogelijk om op twee locaties te trouwen: in het Raadhuis en in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Sinds 1 januari is daar een `vaste’ locatie bijgekomen, namelijk restaurant De Schelvenaer. Naast de vaste locaties kun je als bruidspaar ook zelf een locatie kiezen waar jullie huwelijk wordt voltrokken. Als jullie dat willen, dan dien je een verzoek in om de gewenste locatie eenmalig aan te wijzen als `huis der gemeente’. Het aanvraagformulier ontdek je in het dossier `Huwelijk en partnerschap’ van de gemeente, net als de voorwaarden waar een trouwlocatie aan moet voldoen.

Ook is het nu mogelijk dat aanstaande bruidsparen kiezen voor een huwelijk in de IJsselzaal van het Raadhuis. Bruidsparen die iets meer willen dan een kosteloos huwelijk kunnen voor een gunstig tarief op de dinsdag tussen 14:00 en 16:00 uur in de IJsselzaal in het huwelijk treden. Hierbij kunnen maximaal 15 gasten aanwezig zijn en zal de trouwambtenaar een korte toespraak houden.

Uitbreiding trouwtijden
Naast de uitbreiding van de locaties, breidt de gemeente Krimpen aan den IJssel ook de trouwtijden uit, zodat er ook buiten kantoortijden getrouwd kan worden. Met ingang van 1 januari 2013 kan er van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur worden getrouwd. Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de locaties.

Gemeente Krimpen aan den IJssel heeft negen trouwambtenaren in dienst die huwelijken voltrekken. Als je wilt trouwen, dan kun je kiezen voor een van deze personen. Maar vanaf januari biedt de gemeente de bruidsparen ook de mogelijkheid om zelf iemand aan te wijzen als trouwambtenaar. De gekozen persoon kan voor een dag benoemd worden tot onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Krimpen aan den IJssel. Welke regels hieraan verbonden zijn en hoe je zo’n verzoek kan indienen, ontdek je in het dossier `Huwelijk en partnerschap’.

Lees ook:Bruidsparen mogen locatie kiezen in Ede
Lees ook:Bruidsparen regisseren zelf trouwceremonie
Lees ook:Thuis trouwen in Apeldoorn
Lees ook:Trouwen in pittoreske Laurentiuskerk in Ginneken
Lees ook:Behoefte naar trouwen op locatie in Borsele groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>