Trouwen in pittoreske Laurentiuskerk in Ginneken

Trouwen in de pittoreske Laurentiuskerk in Ginneken is met ingang van het nieuwe jaar ook mogelijk. Het 15e-eeuwse monument is door B en W aangewezen als ‘huis der gemeente’, dit op verzoek van de Protestantse Gemeente Ginneken die de Nederlands-Hervormde kerk in eigendom heeft.

Een huwelijksvoltrekking mag in de Laurentiuskerk door 450 personen worden bijgewoond. Bij meer dan 120 aanwezigen dient er noodverlichting te worden aangelegd.

Dit is de laatste van tien vaste trouwlocaties in de gemeente Ginneken. Meer komen er niet meer. Al kan er in twee ook niet meer worden getrouwd. Het vroegere raadhuis voldoet niet aan de eisen en restaurant Mirabelle is failliet. Andere locaties zijn: het Stadhuis, de Grote Kerk, de Waalse Kerk, voormalig Raadhuis Princenhage, Kasteel Bouvigne, Landgoed Wolfslaar en de Korenmolen in Bavel.

Wil je wel in Ginneken trouwen, maar niet op deze locatie dan kan de gemeente ook een trouwlocatie bepalen voor de duur van de plechtigheid. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Lees ook:Meer trouwlocaties in gemeente Wassenaar?
Lees ook:Gemeente Waterland breidt trouwlocaties uit
Lees ook:Gemeente Krimpen aan den IJssel nieuw huwelijksbeleid
Lees ook:Trouwen in Vught: kies zelf trouwlocatie uit
Lees ook:Overal kunnen trouwen in Ermelo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>