Gemeente Tiel laat trouwen op locatie toe

Bruidsparen in de gemeente Tiel mogen vanaf 1 juni 2011 zelf hun trouwlocatie kiezen. Dit maakt het mogelijk dat de aanstaande bruidsparen hun huwelijksdag op een persoonlijke wijze, afgestemd op hun wensen en behoeften, kunnen vormgeven. Wel moet de huwelijksvoltrekking voldoen aan geldende normen en waarden. Verzoeken tot trouwen op locatie worden daarom allereerst getoetst.

Daarnaast wordt trouwen in een gebedshuis in functie niet toegestaan. Verder worden er eisen gesteld aan de locatie in verband met toegankelijkheid in ruime zin des woords (dus bijvoorbeeld niet onder water of in de lucht) en aan degene die het huwelijk voltrekt. Huwelijken op eigen locaties worden uitsluitend voltrokken door (bijzondere) ambtenaren van de burgerlijke stand in dienst van de gemeente Tiel.

De praktijk moet uitwijzen of bruidsparen veel gebruik gaan maken van dit nieuwe beleid. Daarom wordt het trouwen op locatie en de daaraan gekoppelde kosten voortdurend gemonitord en periodiek (na drie jaar) geëvalueerd. Er worden geen extra kosten berekend voor het trouwen op een eigen locatie.

Lees ook:Huwelijk in Kampen wordt nog niet duurder
Lees ook:Win een gratis huwelijk bij Ado Den haag
Lees ook:Trouwen op locatie naar keuze in gemeente Veere (1 mei)
Lees ook:Ambtenaar van de burgerlijke stand kies je zo
Lees ook:Trouwen mag in gemeente Kampen op iedere locatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>