Column: Hertrouwen

Ik zal de lezers een kijkje gunnen in mijn eigen keuken. Want op 4 oktober 2011 ga ik zelf… hertrouwen. Hertrouwen ja… 5 jaar na mijn scheiding, van de man van mijn kinderen, besluiten wij aan de buitenwereld te laten zien dat wij (weer) bewust voor elkaar kiezen. Want liefde is onvoorwaardelijk.

Hertrouwen doet iedereen op zijn eigen manier; in vol ornaat, een uitgebreide receptie, naar het buitenland.. of eenvoudig. Dat was mijn eerste insteek. Eenvoudig. Want ik BEN al een keer in vol ornaat getrouwd, ik HEB een uitgebreide receptie gehad en we gingen naar het buitenland. Dus blijft eenvoudig over. Even een krabbeltje zetten onder de papieren en met een half uurtje zijn we weer thuis. Met de mensen die mij dierbaar zijn; mijn schoonouders, mijn man en mijn dochters.

Totdat, tijdens één van de bruidsbeurzen, een fotografe zei; dan maak ik de foto’s van jullie. FOTO’S?? Maar ik kan toch niet op de foto zonder iets leuks aan, of dat ik een visagist gezien heb??? En dat was 8 dagen vóór mijn bruiloft. Het ging rommelen in mijn buik, mijn hoofd draaide overuren en ik kreeg ineens zo’n ongelofelijk zin om deze uitdaging aan te gaan. Een kleine, intieme, bruiloft waar ik trots op mag zijn.. want als wedding planner kom je voortdurend voor uitdagingen te staan. En als ik dat voor een ander kan plannen, kan ik het ZEKER voor mezelf!

Van het één kwam het ander, maar over één ding was ik het zeker; geen trouwjurk dit keer. Een mooie chique combi. Ja. Dat gaat het worden! En samen met mijn dochter ging ik boutique na boutique bezoeken. Eindelijk vond ik een setje waar ik mij lekker in voelde. Toen kreeg ik via Twitter een felicitatie van een visagiste; die heb je toch al? NEE!!! Eigenlijk niet nee.. interesse? En ja hoor, in the pocket.. een visagiste. Maar ik wilde iets aparts, iets spectaculairs.. iets wat wij niet zo snel zouden doen, maar al heel lang wilden.. dus belde ik. Volgeboekt! Maar het verhaal hierachter vonden ze zo bijzonder dat ze alles uit de kast hebben getrokken en.. jawel. Ik kreeg het voor elkaar! Ongelofelijk! Ik kreeg het voor elkaar!!!

Vanaf dat moment werd het een rollende sneeuwbal; de kapster, de corsages, de trouwauto, de bruidstaart (okee, minibruidstaart dan), de locatie(s) en de verdere invulling. Ik kan helaas nog niets verklappen, daar moeten jullie even op wachten, want niemand in de familie weet wat er staat te gebeuren. Het is allemaal een verrassing!

Ik heb nog 4 dagen te gaan, maar als ik zie wat ik al in 4 dagen geregeld heb; eigenlijk alles wat wij nodig hebben om van onze kleine, intieme, bijeenkomst iets moois te maken. Want een bruiloft kan ook hertrouwen zijn en ook DAT zijn speciale momenten voor bruidsparen. Want het is een bewuste keuze die je maakt.. de keuze om je leven verder te delen met de persoon waar je van houdt! En dat mag gevierd worden.. groots of klein!

Lees ook:(B)oops van bruiden
Lees ook:Alle leuke dingen voor je bruiloft regel je online
Lees ook:Column: Trouwkaarten met een QR Code…
Lees ook:Voorstellen
Lees ook:Muziek huwelijk tip: Simpelweg Gelukkig Zijn Guus Meeuwis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>