Foto-expositie over gratis trouwen in Amsterdam

herfstsfeerEen foto-expositie over gratis trouwen in Amsterdam is te zien in Loket Tripolis van Stadsdeel Zuid. Voor de expositie `The Best Things in Life…’ portretteerde fotografe Maria Hermes in alle Amsterdamse stadsdelen paren die in 2011 gratis in het huwelijk traden.

Maria Hermes ging elke ochtend naar een ander stadsdeel om trouwlustige Amsterdammers te vragen of ze dit bijzondere moment mocht vastleggen. Ze fotografeerde hen in de ruimte waarin zojuist hun huwelijk gesloten was. Zo zette ze dit gehaaste moment even stil.

`The Best Things in Life…’ is geen ‘gewone’ bruiloftsreportage, met de standaardportretten die je in trouwalbums ziet. Hermes fotografeerde paren in bruidskleding, maar ook stellen in T-shirt. Het ene stel ging diezelfde dag nog op huwelijksreis naar Bali, het andere weer naar hun werk. Het ene stel had al een bruiloft van 3 dagen achter de rug, een ander paar was al eerder (met elkaar) getrouwd geweest. Allerlei bevolkingslagen en culturen van de Amsterdamse bevolking kunnen zich in de serie herkennen: rijk en arm, oud en jong, hetero en homo, huwelijk en partnerschap.

Populair
Gratis trouwen is populair. Niet alleen de minima maken gebruik van een oude wet uit 1879 die dit mogelijk maakt. Bijna een op de drie huwelijksvoltrekkingen gebeurt tegenwoordig gratis. Amsterdam heeft, net als veel andere Nederlandse gemeenten, een wachtlijst van enkele maanden voor deze
trouwtijdstippen.

`The Best Things in Life…’ is mede mogelijk gemaakt door financiele steun van Stadsdeel Zuid en is tot en met 25 juni te zien in Loket Tripolis van Stadsdeel Zuid, Burgerweeshuispad 301.

Meer informatie: www.mariahermes.com.

Lees ook:Gratis huwelijk gemeente Zuidplas in de ban
Lees ook:Gratis trouwen in Tuinzaal Hof van Coevorden
Lees ook:Gratis huwelijk in Zandvoort populair in hele land
Lees ook:Budgethuwelijk ook in Friesland erg populair
Lees ook:Negen stellen trouwen gratis op 11-12-13 om 14.15 uur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>