Dresscodes vragen om uitleg; de betekenis van o.a. black tie

Een dresscode zorgt tijdens het feestje natuurlijk voor een prachtig gezelschap. Maar het levert voor sommige van je gasten wel stress op. Niet alleen heb je niet altijd de geschikte outfit in de kast hangen, dresscodes zijn niet altijd even helder. Wat betekent bijvoorbeeld tenue de ville of black tie?

Trouwenblog zet de diverse stijlen op een rijtje met dank aan Roka:
Smart casual: zit tussen casual en formeel in. Heren mogen een katoenen broek dragen, meestal met blouse en stropdas, maar zonder colbertje.
Tenue de ville: net, maar et enige vrijheid. Heren dragen een net pak, stropdas, donkere sokken en zwart gepoetste schoenen. De kleur van de blouse maakt niet uit. Dames gaan voor een mantelpakje of jurk met panty’s of kousen en mogen zelfs een hoedje op.
Cocktail: modieus chique. Heren in zwart pak met wit overhemd en eventueel das en manchetknopen. Dames hebben volop keuze; zij mogen een jurk dragen in iedere kleur.
Black tie: chique. Smoking voor de heren en de dames een korte, of lange avondjurk met bescheiden decolleté en halflange handschoenen.
White tie: ontzettend chiqu. Heren dragen een rokkostuum of gala-uniform. Dames gaan voor een lange avondjurk met decolleté en lange handschoenen.

Lees ook:Bruidsschoenen kunnen je jurk specialer maken
Lees ook:The Tiny Universe: ideal voor bruidsbaby’s
Lees ook:Zwart-wit collectie voor bruiloft van Markos Efthimiou
Lees ook:Casual bruidsjurken van J.Crew
Lees ook:Huwelijkstrends: voorjaar 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>