Belangrijke rol voor social media bij plannen huwelijk

Social media spelen een belangrijke rol bij het plannen van een huwelijk. Dit blijkt uit onderzoek van Bridal David’s. Zo gebruikt 59% blogs en Facebook om informatie of ideeën uit te wisselen.

Pinterest stijgt in populariteit: 46 % beweert ideeën gevonden te hebben op de boards van vrienden. Daarnaast wordt er vooraf ook meer gedeeld. Zelfs intieme momenten van de voorbereiding, zoals het tonen van de jurk. 68% toont deze aan familie en vrienden door foto’s en video’s door te sturen. Al mogen de bruidsmeisjes de jurk niet ‘sharen’ voor de grote dag, aldus 61%.

Trouwen via Skype, dat ziet 49% van de bruiden wel zitten. 56% van de ondervraagden wil juist regels rond het gebruik van social media tijdens hun huwelijk. Wie plaatst bijvoorbeeld de eerste foto van het bruidspaar online? 52% vindt dat alleen zij dat zelf mogen doen. De bruiden zijn wel snel met het aanpassen van hun status. 59% doet dit binnen de dag na het ja-woord. In 2011 was dit nog maar 11%.

Lees ook:Social media als Twitter en Facebook slecht voor huwelijk
Lees ook:Pinterest bron van inspiratie voor bruidsparen
Lees ook:Trend: social media stilte rond bruiloft
Lees ook:Bruidsjurk van led lampjes
Lees ook:Komt van uitstel afstel Jennifer Aniston en Justin Theroux?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>