Jonge vrouwen zijn erg traditioneel

Jonge vrouwen denken heel traditioneel over de liefde, een verloving en het huwelijk. Ze verwachten dat hun vriend het aanzoek doet en willen een verlovingsring, liefst met een kleine diamant. Al mag deze niet te duur zijn. Dat blijkt uit een enquete van www.verlovingsring-online.nl.

Op de vraag “heb je trouwplannen?” antwoordde 88 % van de vrouwelijke deelnemers aan de enquète “ja”. Onder vrouwen tussen de 20 en 30 jaar was dat zelfs 93 %. De vraag “wil je je verloven?” werd door 75 % bevestigend beantwoord.

Trouwen, verloven en bijbehorende ringen, het is allemaal blijkbaar nog springlevend en helemaal niet ouderwets. Vooral heel jonge vrouwen (tussen 15 en 20 jaar) zijn daar duidelijk in. 83 % van de jonge meisjes wil een verloving. Op de vraag wat voor die wens de belangrijkste reden is, antwoorden zij “geen specifieke” of “traditie”. Die traditie zie je gek genoeg niet terug bij de oudere vrouwen (7 %).

Man moet op zijn knieën
69 % van alle ondervraagde vrouwen vindt dat hun vriend een huwelijksaanzoek moet doen, al dan niet op zijn knieën. De man als prins op een wit paard is helemaal terug (niet dat die ooit ver weg is geweest). Wat de andere respondenten antwoordden op de vraag wie wie moet vragen? Sommige, vaak wat oudere deelnemers, “overlegden”. Een kleine groep vrouwen (7 %) antwoordde “ik vraag mijn vriend”. Dat is wel verrassend tussen de supertraditionele antwoorden die we in de rest van de resultaten zien.

Het idee van een verlovingsring leeft vooral bij heel jonge vrouwen: 65 % vindt dat een verlovingsring “erbij hoort”. Dat percentage neemt af naarmate de leeftijd stijgt. Bij de vrouwen tussen 30 en 40 jaar vindt nog maar 41 % een verlovingsring een must, voor 55 % hoeft het niet zo nodig.

Een verlovingsring met een diamant die niet te groot moet zijn, is de overall favoriet. Witgoud is het meest populair (44 %) als het gewenste materiaal voor de ring. Ondanks de voorkeur voor een ring met diamant, vond 37 % dat een verlovingsring “minder dan 500 euro” moest kosten. Voor duurdere verlovingsringen is weinig animo. Zelfs de volgende categorie (tussen de 500 en 1000 euro) vond slechts 10 % interessant. Toch nog wat eigentijds (of Nederlands?) prijsbewustzijn. In de VS vinden vrouwen het heel vanzelfsprekend dat ze een verlovingsring van 4000 dollar (of meer) krijgen. Daar shoppen mannen online naar ringen voor hun geliefde. Amerikanen zijn daarmee “true romantics” als je ze afzet tegen Nederlanders. Of gewoon vrijgeviger.

Lees ook:Traditioneel aanzoek populair
Lees ook:Brad Pitt en Angelina Jolie: de verlovingsring
Lees ook:Veel vrouwen zijn teleurgesteld in het huwelijksaanzoek
Lees ook:Zou jij je partner dwingen tot een huwelijk?
Lees ook:Boete voor niet-maagden die willen trouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jonge vrouwen zijn erg traditioneel

  1. JJ

    Ik heb zelf 2300 euro besteed aan de verlovingsring voor mijn vrouw. Ik vond dit een mooi bedrag. Begrijp niet zo goed, waarom Nederlanders op dit soort dingen willen bezuinigen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>