Bill Clinton voor het homohuwelijk

Bill Clinton is voor het homohuwelijk!  Dit zei de Amerikaanse oud-president Bill Clinton tijdens een lezing bij een progressieve beweging, meldden Amerikaanse media woensdag. „Het is fout om iemand te verbieden te trouwen”, aldus Clinton.
Vroeger dacht hij als president er wel anders over. Hij ondertekende in 1992 de Defense of Marriage Act (Wet ter Verdediging van het Huwelijk). Daarin is vastgelegd dat het huwelijk is voorbehouden aan een man en een vrouw.

Bij het leger hanteerde Clinton het beleid ‘don’t ask, don’t tell’ (niet vragen, niet vertellen). Dat betekent dat het leger beloofde geen punt te maken van de homoseksuele gevoelens van een militair als die zijn of haar geaardheid voor zich zou houden.

De afgelopen jaren is de steun voor het homohuwelijk in de VS sterk toegenomen. Homoseksuelen en lesbiennes kunnen nu trouwen in de staten New Hampshire, Maine, Connecticut, Massachusetts, Vermont en Iowa. New York besluit vermoedelijk later dit jaar tot openstelling van het huwelijk.

Lees ook:Chelsea Clinton gaat trouwen
Lees ook:Amerikaanse homo’s willen snel trouwen
Lees ook:Wilders: ‘Ambtenaar moet iedereen trouwen’
Lees ook:Elton John en David Furnish willen grootse bruiloft
Lees ook:Homohuwelijk in GTST: Lucas Sanders en Menno Kuiper trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>