Entertainment-horror… Tips van de weddingplanner

Geen feest zonder muziek, althans zo denken veel bruidsparen er over. Maar hoe ontdek je die ene band of dj, die het publiek echt de dansvloer op weet te trekken? En nog belangrijker: hoe vind je hem binnen je budget. Inge Bergakker van Seeds of Love Weddingplanner geeft antwoord op deze vraag.

“Het vinden van een band of dj is erg persoonlijk, omdat ieder een voorkeur heeft qua muziek. Daarom is het aan te raden om vooraf in gesprek te gaan met degene die het entertainment gaat verzorgen. In dit gesprek geef je aan waar je voorkeur naar uit gaat, welke liedjes je graag wilt horen en vooral welke niet. Dat laatste is erg belangrijk. Het kan zijn dat er een lied is met een (beladen) emotie en die wil je echt niet op je avond horen.

Als je een specifieke muziekkeuze maakt – denk hardrock – dan loop je het risico dat je niet iedereen op de dansvloer krijgt. Maak daarom een lijst van nummers die gevarieerd is en waar iedereen op wil/kan dansen. Als je voor een ervaren dj kiest, zal hij zonder moeite inspelen op het publiek.

Vertel de dj en/of band wat je graag wilt die avond; rustig starten, opbouwend en bijvoorbeeld het laatste uur echt even lekker knallen. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat als gasten arriveren, zij altijd eerst even willen acclimatiseren op het feest. Verwacht niet dat de gasten direct de dansvloer stormen. Een gemiddeld feest komt pas een half uur, tot een uur nadat iedereen binnen is op gang.

Een dj is natuurlijk altijd veel goedkoper dan het inhuren van een band. Maar vooraf goed doorspreken wat je budget is en wat je wensen zijn, kan in je voordeel werken. Maar waar vindt je iemand die begrijpt waar je het over hebt?

Ik zou eerst beginnen met vrienden/kennissen in je omgeving te vragen naar hun ervaring tijdens hun eigen bruiloft en vraag wie zij geboekt hebben. Hun ervaring is heel belangrijk. Mond op mond reclame blijft het beste.

Internet is een waardevolle bron voor het vinden van entertainment. Hyves heeft bijvoorbeeld een aantal pagina’s waar je tips kunt vragen aan bruidsparen die ervaring hebben hierin. Op Facebook is ook heel veel te vinden. Probeer ook altijd een dj of band in aktie te zien. Dan weet je wat zijn kwaliteiten zijn.

Er dan zijn er natuurlijk de diverse boekingsbureaus waar je een demo-avond kunt bijwonen. Denk bijvoorbeeld aan Swinging.nl en Ambitious. Deze bureaus geven op een vaste avond in de maand een demo-avond waar je kunt luisteren naar een dj, zangeres, zanger, DJ met sax of zanger etc. Altijd even de moeite waard om een keer te kijken! En het fijne van zo’n bureau; voor elk budget is daar wel wat te vinden!”

Lees ook:DIY trend om kosten te sparen
Lees ook:Schrappen in je gastenlijst
Lees ook:Valkuilen tijdens de trouwplanning
Lees ook:Start met de trouwplanning
Lees ook:Annemarie Hoek over huwelijk met Simon Keizer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>