Crazy bruiloft met sieraden van Petra Reijrink

Wil je tijdens je huwelijk grappige sieraden dragen, kies dan voor de items uit de ‘This is Crazy!’ lijn van Petra Reijrink. Een collectie om iets geks aan je outfit toe te voegen. Poppenogen, zilveren veterlaarsjes, vintage knopen, porseleinen beentjes, antieke Chinese gokfiches, wijzerplaten van oude horloges. This is Crazy! is opvallend anders. Altijd verrassend, soms geestig en een tikje uit de pas hier en daar.

De basis van This is Crazy! is passie, lef en liefde voor materialen. De serie is gemaakt voor mensen met een eigenzinnige smaak. Die er van houden om humor en materialen uit verschillende windstreken te combineren. De materialen die in This is Crazy! zijn verwerkt komen vaak van ontwerpers die zo bevlogen zijn en met zoveel enthousiasme en passie vertellen over hun materialen dat ze bijna crazy lijken en Petra inspireren om sieraden te ontwerpen waar mensen blij van worden.

Petra Reijrink: “De naam ‘This is Crazy!’ verwijst naar een Fransman die uit China geïmporteerde parels verkoopt en ze aanprijst alsof zijn leven er van af hangt. Met ongelooflijke energie laat hij de ene na de andere parel zien en roept: “Petra! look at this, so beautiful! And look at this! This is crazy! Really crazy!” De dynamiek en passie die hij uitstraalt werkt voor mij enorm enthousiasmerend en inspirerend. Hij zet me aan om deze lijn vol gekke creaties te maken.”

De This is Crazy! collectie omvat zeer diverse onderdelen die Petra vindt tijdens haar reizen. Zoals kleine letters en emaille antieke hangers uit Kopenhagen, vintage poppenogen uit Parijs, sixties oorclips uit Londen, nautische mini onderdelen uit Ibiza, jaren 50 reclamespeldjes uit de Provence, antieke parelmoer fiches uit Hong Kong, oude knopen uit Antwerpen, new vintage naar oud model uit Amerika, seventies kettingen uit Gent en horlogewijzerplaatjes van oude uurwerken die normaal in de prullenbak belanden van een verzamelaar uit de Ukraine. De onderdelen die Petra vindt, combineert ze met (half)edelstenen, parels, parelmoer, vergulde kettingen, zilver of brons waardoor nieuwe sieraden ontstaan.

Een nieuw sieraad in deze This is Crazy! collectie zijn kettingen, broches en ringen met de fashion rabbit, aangekleed met creaties van de grote modehuizen als Chanel. De konijnen van porselein zijn stuk voor stuk met de hand beschilderd en met glazuur afgewerkt.

Daarnaast wordt in de collectie veel gebruik gemaakt van vintage en antieke onderdelen zoals oude knopen van de moeder van overgrootmoeder, kostuummaterialen, poppenhuisservies en handgemaakte porseleinen armpjes en beentjes van poppenhuispopjes. Sommige vintage en antiek komen direct van het platteland uit Frankrijk. “Daar valt het me telkens op dat mensen allerlei oude onderdelen van wat dan ook en sieraden bewaren alsof het hen kostbaarste bezit is. Daar komen fotoalbums uit vervlogen tijden en kostuums waar iedere theatermaker van droomt boven tafel. Van de foto’s maak ik met minifotolijstjes kettingen waarin de foto’s worden gezet, alsof het nooit anders is geweest dat de foto in dat lijstje hoorde. Zilveren boekjeshangers met echt papier er in, zo prachtig! Oude spelden die een rage waren in de jaren 70 waarbij mensen hele kussens vol hadden gespaard.

Door haar zorgvuldigheid en precieze manier van werken is het gekkenwerk hoeveel tijd elk item kost in ontwerp tot en met de logistiek waar mensen geen idee van hebben wat de wereld is achter elk sieraad. Elk sieraad heeft een verhaal door afkomst van materialen, door de passie van de mensen waar Petra haar onderdelen koopt en door haar eigen enthousiasme er steeds iets origineels van te maken.

“Mijn werk is gebaseerd op loyaliteit en liefde. Voor de ontwerpen die ik maak, maar ook voor de mensen die bijdragen aan het creëren en het dragen van mijn sieraden. Reizen naar verre landen bracht mij in contact met traditionele ambachten en dat werd mijn grote passie. Ik maak al mijn sieraden met de hand: in elk stuk breng ik authenticiteit en natuurlijke materialen samen.”

In haar atelier in het hart van Den Haag trekt Petra zich dagelijks terug om nieuwe sieraden te ontwerpen. Mode vormt de rode draad in haar leven: al op jonge leeftijd raakte ze geïntrigeerd door de modewereld en creaties van designers. Gefascineerd door contrasterende modestijlen zoals punk uit de jaren zeventig en meer subtiele vintage ontwerpen, creëert ze eigenhandig haar stijl.

Voor meer informatie en verkoopinformatie: www.petrareijrink.nl

Lees ook:Magische sieraden Petra Reijrink voor je huwelijk
Lees ook:Draagbare schatten van Petra Reijrink
Lees ook:18 karaat gouden sieraden omhuld door symboliek
Lees ook:Voor wie bijzondere sieraden zoekt
Lees ook:Steel de show met bijzondere sieraden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>