Kosteloos trouwen in Losser beperkt tot wettelijk norm

Het college van B&W in de gemeente Losser heeft besloten om het aantal tijdstippen voor het voltrekken van kosteloze huwelijken terug te brengen van vier naar twee. De maandagochtenden om 09.00 uur en om 09.15 uur zijn hiervoor gereserveerd. Ook wordt de ceremonie versoberd. In het verleden is de mogelijkheid om kosteloos in het huwelijk te treden in de wet opgenomen om zo ook minder draagkrachtige inwoners in de gelegenheid te stellen om te trouwen.

In een gemeente met meer dan 10.000 inwoners is twee momenten in de week wettelijk verplicht en dat is voldoende om te voldoen aan de verzoeken van inwoners van de gemeente Losser. Dit nieuwe beleid gaat per direct gelden voor bruidsparen die een verzoek doen om gratis te trouwen.

In 2011 was het percentage kosteloze huwelijken in de gemeente Losser bijna 30% hoger dan in veel van de omliggende gemeenten. Veel bruidsparen uit omliggende gemeenten wijken uit naar Losser, omdat in hun eigen gemeente het voltrekken van een gratis huwelijk bijvoorbeeld in een spreekkamer plaatsvindt en een beperkt aantal aanwezigen wordt toegestaan.

In de gemeente Losser wordt nu ook de huwelijksceremonie bij kosteloze huwelijke versoberd. In plaats van de trouwzaal, wordt nu hiervoor een spreekkamer gebruikt. Wethouder Hassink: “De mogelijkheid om kosteloos te trouwen blijft bestaan. Met het terugbrengen van het aantal van vier naar twee en de versobering, wordt gratis trouwen in Losser minder aantrekkelijk voor bruidsparen van buiten de gemeente.”

Lees ook:Gratis ceremonie in Opsterland versobert
Lees ook:Bruidsparen mogen locatie kiezen in Ede
Lees ook:Gratis trouwen in Bedum beperkt tot maandagochtend
Lees ook:Gratis trouwen en flitshuwelijk in Winterswijk
Lees ook:Gratis trouwen in gemeente Zutphen sober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>