Dagboek van een ceremoniemeester

sfeer_bruidspaar“Roos, ik ga je een geheim vertellen. Je moet beloven dat je niet gaat gillen of dat het aan je gezicht te zien is.” We zitten met vier vriendinnen in de auto op weg naar het pannenkoekenrestaurant. Ik kijk mijn vriendin nieuwsgierig aan terwijl ze zich op de weg focust. We zitten samen voorin en de meiden achterin voeren een levendige discussie over het kopen van paarden. Ik geef een instemmend knikje. “Ik ga trouwen en ik wil dat jij mijn ceremoniemeester bent”, fluistert ze terwijl ze me met haar grote bruine ogen aankijkt.

Het is bijna onmogelijk om niet te gillen. Je beste vriendin gaat trouwen en jij mag niet gillen van enthousiasme. Ik wil haar gelijk om haar nek vliegen maar dat gaat niet. Het is zo oneerlijk. Na een flits van blijdschap op mijn gezicht trek ik hem in de plooi. Met scheve glimlach zeg ik tegen haar: “Ja, dat viel te verwachten na vijf jaar verkering. Ceremoniemeester zijn is een hele verantwoordelijkheid. Dus ik slaap er nog een nachtje over goed?” Eigenlijk weet ik mijn antwoord al, maar ik wil het even laten bezinken.

Mijn gedachten dwalen af terwijl de auto over de snelweg raast. Mijn beste vriendin gaat trouwen! Ze is nog maar 21 jaar, even oud als ik. Natuurlijk komen we uit een dorpje, waar jonge huwelijken nog veel vaker voorkomen. We kennen elkaar al vanaf groep 6 van de basisschool. De aanstaande bruid legt ondertussen stilletjes uit waarom ik het nog niet verder mag vertellen. “Hij heeft me nog niet officieel gevraagd. Samen hebben we al besloten dat we in oktober willen trouwen, maar hij is nog niet op één knie gegaan. Zolang hij nog geen aanzoek gedaan heeft wil ik het nog even geheim houden. Je weet nooit of er nog iets mis gaat en dan hoeft niet heel het dorp dit te weten.” Ik begrijp het: stil houden dus. Ook voor de twee achterin die het ondertussen over de beste zadels en teugels hebben.

Na twee dagen bel ik mijn beste vriendin op. “Natuurlijk wil ik je ceremoniemeester zijn!” Roep ik door de telefoon. Eindelijk mogen we gillen. Dat doen we ook luid en duidelijk.

Mijn naam is Rosanne van Tilburg, vaak Roos genoemd. Ik ben 21 jaar en studeer journalistiek aan de Hoge School in Utrecht. Vanaf nu tot aan de grote dag in oktober hou ik een dagboek bij over mijn belevenissen als ceremoniemeester. Zonder de naam van de bruid te noemen. Want ja, ze is nog niet officieel gevraagd. Ons geheimpje oké?

Lees ook:Heidi Klum neemt achternaam aan van Seal
Lees ook:Welkom op mijn Bruiloft vanavond op Net5
Lees ook:Penelopen Cruz gaat trouwen
Lees ook:Ontwerpt Kate Moss trouwjurk zelf?
Lees ook:Matt Lanter en Angela Stacy gaan trouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>