Gezamenlijk cadeau voor bruidspaar bij Easygiven

EasyGiven.com is gelanceerd. Dit is een online platform, waar men makkelijk een gezamenlijk cadeau kan organiseren. Op de site wordt collectief gespaard en een cadeau uitgezocht. EasyGiven.com wil de nadelen rondom de organisatie van een gezamenlijk cadeau ondervangen.

Iedereen kent het wel: er gaat iemand trouwen en je geeft met een stel vrienden een cadeau. Een hele klus voor de organisator. Eerst bij mensen geld vragen en dan een cadeau uitzoeken. Vervolgens moet je de helft voorschieten omdat niet iedereen heeft ingelegd. Uiteindelijk ben je de pineut omdat je meer betaald hebt dan de rest.

Het concept is simpel. De organisator van het cadeau nodigt vrienden uit via email en/of Facebook. In de cadeaugalerij van ruim 10.000 producten en diensten wordt een keuze gemaakt. EasyGiven is flexibel; elke deelnemer kan zelf het in te leggen bedrag bepalen of EasyGiven berekent de prijs per deelnemer. Vervolgens maken de deelnemers hun bijdrage over, samen sparen dus. Het is ook mogelijk dat het platform betalingsherinneringen uitstuurt aan de mensen die nog niet hebben gestort. Het gebruik ervan is gratis, cadeaus worden thuis afgeleverd en zijn net zo duur als in de winkel.

In Amerika is het al een trend om collectief aankopen te doen. Maar de Nederlanders doen het liever ‘the old fashioned way’, dat betekent bij iedereen langsgaan met de pet. Medeoprichter van EasyGiven, Govert van Hasselt, wil hier verandering in brengen: “Ik was op een gegeven moment weken bezig met het inzamelen van geld voor een gezamenlijk cadeau. Dit kan beter, dacht ik. Daarom heb ik een website opgericht waar er één collectieve spaarpot is, met een inspirerende cadeaushop en waar bovendien een duidelijk betalingsoverzicht is voor de organisator. Hierdoor is het nooit meer nodig om geld voor te schieten. EasyGiven is de man met de pet op internet.”

Inspirerende cadeaugalerij
Naast extreme luxe cadeaus zoals de Mini Cooper, Barbecue Boot en een glazen pooltafel zijn er ook meer bescheiden cadeaus zoals theekopjes of een dvd. De cadeaugalerij is opgedeeld in verschillende categorieën van wonen tot sport en van wijn tot sieraden; er zit voor elk evenement wat tussen. Aangesloten webshops zijn onder andere de Bijenkorf.nl, Flinders Design, Artshop, FAB, Rob Peetoom en Coolblue.

Liever geld inzamelen voor een goed doel? Ook dat kan. Een greep uit de goede doelen die aangesloten zijn bij de site: Heifer, Join for Joy, Max foundation, Rode Kruis, Right To Play en SOS Kinderdorpen.

www.easygiven.com

Lees ook:Huwelijksservice bij de Bijenkorf; maak cadeaulijst
Lees ook:Discussie: Moet gratis trouwen worden beperkt?
Lees ook:Handig: verlanglijstjessite WeGive.nl
Lees ook:ADV: UNICEF cadeaus: voor als er iets te vieren valt
Lees ook:Locaties in Hengelo sneller geschikt voor huwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>