Zelfstandige BABS focust zich op jullie

Als je vragen hebt over je trouwceremonie dan moet je bij Mariëlle Jongmans zijn. Zij weet als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) alles over de regeltjes. Iedere derde vrijdag van de maand geeft ze antwoord op de vraag van een aanstaand bruidspaar. Vandaag vertelt ze ons meer over BABS-en.

Iedere gemeente heeft tegenwoordig BABS-en in dienst. Zij worden ingezet voor het sluiten van huwelijken voor de gemeente. Daarnaast heb je sinds een jaar of zes ook zelfstandige BABS-en. Dit zijn trouwambtenaren die je kunt inhuren als je niet afhankelijk wilt zijn van de gemeente.

Vaak zie je de ambtenaar van de gemeente maar één keer, en dan ook nog eens vlak voordat je gaat trouwen. Wat als dan blijkt dat het niet klikt, of als de ambtenaar op jullie trouwdag nog drie huwelijken heeft en dus niet alle tijd en rust heeft om zich 100% op jullie te focussen. Dan kun je dus kiezen voor een zelfstandige ambtenaar.

Zelfstandige trouwambtenaren zijn ook Babs-en en verbonden aan een gemeente, daardoor kunnen ze vrij gemakkelijk voor één dag benoemd worden in een andere gemeente. Zo kunnen zij – ook op andere locaties – ergens een officieel huwelijk sluiten, maar dan wel met een heel persoonlijke ceremonie.

Bezoek voor meer informatie de site van onze specialist (klik hier).

Lees ook:Ambtenaar van de burgerlijke stand kies je zo
Lees ook:Wilders: ‘Ambtenaar moet iedereen trouwen’
Lees ook:Trouwambtenaren moet iedereen trouwen!
Lees ook:Gemeente Krimpen aan den IJssel nieuw huwelijksbeleid
Lees ook:Webcam in trouwzaal stadhuis Nijmegen voor live huwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>