Trouwen & Rituelen: Vragen om haar hand

Dit gebruik is al erg oud, maar het wordt nog steeds toegepast. Vaak wel op een andere manier dan vroeger.. Vroeger was het zelfs verplicht dat de vader van de bruid toestemming gaf. Gelukkig gaat het nu er wat anders aan toe.

 

Als je nu vraagt om haar hand is dat meer als teken van respect. Je hoeft niet bang te zijn dat wanneer de vader nee zegt je niet kunt trouwen.. En ik denk dat geen enkele vader nee zou zeggen! Stiekum vinden alle vaders van de bruid het geweldig!

Vaak denken mensen dat je eerst de ouders moet vragen dan de dochter. Je kunt ook eerst het aanzoek
doen en dan bij haar ouders langs gaan. Hou het dan nog wel even geheim
anders is het hele effect eraf en heeft het geen zin meer om ze
te vragen.

Lees ook:Trouwen & Rituelen: Weggeven van de bruid
Lees ook:Gescheiden ouders: leer van je kinderen
Lees ook:Foto’s van vroeger opnieuw gemaakt
Lees ook:Natasja Froger begeleidt scheidende ouders op RTL 4
Lees ook:Kelly Osbourne heel gelukkig dat ze gaat trouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Trouwen & Rituelen: Vragen om haar hand

  1. Floris

    Op zich leuk die 12,5 regels tekst, maar je hebt er echt geen zak aan. Natuurlijk vinden de ouders het fijn als om de hand gevraagd wordt, het is een teken van respect en vaak eer voor de vader. Als de ouders niet instemmen kan je inderdaad gewoon trouwen, maar het is natuurlijk niet bepaald aan te raden gezien de ouders niet achter het huwelijk staan.

    De vraag is meestal: hoe doe ik dat dan? De hand vragen aan haar vader? En daar zit het hem nu juist! Daar wordt dus geen antwoord op gegeven in dit stukje…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>