Taken Ceremoniemeester

Wat komt er kijken bij het als je ceremoniemeester bent? Dit is best lastig te zeggen aangezien dit per bruiloft verschilt. Het hangt er namelijk van af welke taken het bruidspaar uit handen geeft en hoe sterk ze willen dat de C.M. betrokken is.Toch zijn er wel bepaalde taken waar je aan kunt denken. Ik heb wat "standaard" taken op een rijtje gezet!

 

Het draaiboek van de dag in de gaten houden dat alles zo verloopt als gepland. 

 Het verwelkomen van de gasten.
 

 De ceremoniemeester deelt corsages uit.                              

 De ceromoniemeester zorgt ervoor dat iedereen op de juiste plek aanwezig.

De ceremoniemeester denkt aan de ringen!                              

Het is de taak van de ceremoniemeester dat hij of zij inventariseert wie er een act, liedje of speech wilt doen en maakt daar een planning voor.

De ceremoniemeester betaald alles wat moet betaald worden op de dag zelfs. Zoals de fooien.

Hij informeert de gasten over het (gezamenlijk) kado.

 

Eigenlijk kun je het zo zeggen dat de ceremoniemeesters het aanspreekpunt is op de bruiloft. Zowel voor de bruiloft bij vragen over het kado en speeches als op de bruiloft zelf.

Zoals je ziet is het best een heftige taak. Als bruidspaar kun je ook overwegen om een ceremoniemeester in te huren. Het voordeel hiervan?

* Wanneer je in de luxe positie zit dat je meerdere mensen als ceremoniemeester kan kiezen hoef je deze keuze niet te maken. En niemand buiten te sluiten

* Iedereen kan van jullie bruiloft volop genieten! Een ceremoniemeester moet toch erbij blijven en kijken of alles goed verloopt. Heel ontspannend is het voor diegenen niet.

* Je huurt een pro in. Hierdoor kun je er van op aan dat jullie bruiloft vlekkenloos verloopt! Je hoeft je nergens mee te bemoeien, je weet dat alles in goede handen is!

 

Lees ook:Een Weddingplanner Ja of Nee?
Lees ook:Plan je bruiloft zonder ontslagen te worden
Lees ook:Hoe krijgen jullie de trouwringen op de grote dag
Lees ook:Trouwen & Rituelen de Ceremoniemeester
Lees ook:Lilly Allen: voorbereiding huwelijk is een nachtmerrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>