Veel stress bij zoektocht naar ideale trouwlocatie

Dat de zoektocht naar de ideale trouwlocatie niet makkelijk is blijkt wel uit het Nationaal Trouwonderzoek. Het grootste gedeelte van het budget wordt uitgegeven aan de trouwlocatie en het vinden van deze perfecte locatie zorgt bij één op de acht bruidsparen voor veel stress.

De bruidsparen bezoeken gemiddeld drie tot vier locaties voordat zij een uiteindelijke beslissing durven te nemen. De doorslaggevende factor voor de keuze van een trouwlocatie is een juiste sfeer en uitstraling (84%) gevolgd door een goede ligging en omgeving (57%) en de prijs (37%). De nummer één trouwlocatie voor de meeste bruidsparen is een romantisch landhuis of kasteel.

Alle genoemde onderzoeksresultaten zijn afkomstig uit het Nationaal Trouwonderzoek 2014. Aan het onderzoek hebben 513 bruidsparen deelgenomen in opdracht van Toptrouwlocaties.nl. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectmeting.

Lees ook:Zo vind je de ideale trouwlocatie
Lees ook:Onderzoek naar trouwend Nederland
Lees ook:Glossy trouwboek vol met laatste trends
Lees ook:Open Trouwlocatie Dag zaterdag 26 januari 2013
Lees ook:Finley het Witte Huis in Nieuw-Loosdrecht mooiste locatie

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Veel stress bij zoektocht naar ideale trouwlocatie

 1. Lotte

  Ik begrijp wel dat dit stress op kan leveren. Een mooie locatie kan zoveel doen voor de trouwerij zelf, maar ook voor je trouwfeest. Dan is het wel zo fijn dat die helemaal perfect is natuurlijk!

    /   Reply  / 
 2. Marie

  Ik kan het me helemaal voorstellen. De juiste locatie kan de hele sfeer van je bruiloft bepalen. Hier kan je wat super mooie locaties vinden: http://www.wishesandweddings.nl/trouwlocaties/. Ik ben al aan het dromen van dat kasteel met die torentjes.

    /   Reply  / 
 3. Desiree

  Wij zijn na heel lang sparen uiteindelijk in Venetie terecht gekomen. Was echt een super weekend met alle vrienden en familie.

  http://www.toinvite.eu

    /   Reply  / 
 4. Manon

  De ideale trouwlocatie is natuurlijk voor iedereen anders. Kan heel groots of juist heel intiem zijn. Ik hoop ooit op een mooi zandstrand onder de stralende zon te trouwen, maar dit kost natuurlijk een hoop geld. We gaan zien wat de toekomst brengt!

    /   Reply  / 
 5. Petra

  Ik hoop niet dat als ik ga trouwen dat ik ook zoveel stress heb. Maar ik ken mezelf een beetje dat zal wel niet zo zijn. Ik ben nog druk bezig om naar verschillende locaties en ideeën te kijken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>