Economen onderzochten: Trouwen maakt gelukkig

Bron: FrankWinkler, pixabay.com

Het is bekend dat getrouwde mensen gelukkiger zijn. De vraag is alleen of dit komt omdat gelukkige mensen trouwen of dat je echt gelukkiger wordt van trouwen?

Naar deze vraag is onderzoek gedaan. De economen John F. Helliwel en Shawn Grover van The National Bureau of Economic Research hebben onderzocht dat je wel degelijk gelukkiger van trouwen wordt. The New York Times schreef hier donderdag over.

Onderzoek

Voor dit onderzoek gebruikten de onderzoekers een wereldwijde enquête. Ook gebruikten ze de uitkomsten van de enquête van Britse huishoudens. De onderzoekers keken naar de huidige situatie van getrouwde stellen en singles, maar ook naar de situatie voordat de stellen getrouwd waren. Door de voorafgaande situaties mee te nemen konden ze de conclusie trekken dat de stellen voor hun huwelijk al gelukkig waren.

Stressvolle periodes

Het geluk van getrouwde stellen is erg belangrijk tijdens stressvolle periodes. Bijvoorbeeld tijdens een midlifecrisis blijkt een partner een uitkomst. Het gaat overigens niet om het getrouwd zijn zelf, maar om het hebben van een partner.

De gelukkigste getrouwde mensen zijn de personen die hun partner ook als beste vriend of vriendin zien.

Geluk duurt langer dan je denkt

De economen hebben ook nog een andere conclusie kunnen trekken. Opvallend is dat het extra geluk niet wegebt in de loop der jaren bij getrouwde stellen. Na een periode van verdriet of blijdschap, vallen ze weer terug op hun oude geluksniveau.

Bron: z24.nl

Lees ook:Trouwen maakt gelukkig!
Lees ook:Trouwen goed voor de gezondheid
Lees ook:Romantiek ebt na 3,5 jaar weg uit huwelijk
Lees ook:Kans op huwelijksaanzoek op vakantie 1 op 7
Lees ook:Online daten zorgt voor duurzame huwelijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>