Kindbruidjes: in Malawi trouwt 50% van de meisjes voor haar achttiende

Ieder jaar trouwen naar schatting wereldwijd meer dan 14 miljoen meisjes onder de 18 jaar. Dat zijn bijna 39.000 kindbruidjes per dag. In Malawi trouwt zelfs 50% van de meisjes voor haar achttiende. Dit blijkt uit cijfers van KidsRights.

In Malawi is de wettelijke huwelijksleeftijd 18 jaar, maar met toestemming van de ouders mogen meisjes al vanaf hun 15e jaar trouwen. Jonger dan 15 is strafbaar, maar komt toch voor omdat het niet als “een misdaad gezien wordt”, aldus Vroonhof. Van de 20 landen met het hoogste aantal kindhuwelijken staat Malawi op de achtste plaats: 50% van de meisjes in Malawi trouwt voordat zij 18 jaar zijn. Sommigen zijn zelfs pas 12 jaar oud. Slechts 5% van de meisjes in Malawi maakt de middelbare school af.

Klik hier om meer te lezen.

Lees ook:Minder mensen gaan trouwen in 2009
Lees ook:Trouwen populair onder jongeren!
Lees ook:Meisjes in Spanje mogen pas trouwen als ze zestien zijn
Lees ook:Angelina Jolie wilt trouwen om te adopteren
Lees ook:Serious Request 2014 veiling: een complete huwelijksdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>