Verre tropische huwelijksreis ondanks crisis populair

Verre en tropische huwelijksreizen zijn ondanks de economische crisis nog steeds populair. De crisis lijkt nauwelijks van invloed te zijn op het budget voor de huwelijksreis. Bruidsparen oriënteren zich wel langer en zoeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Huwelijksreis Wijzer onderzocht het internet- zoekgedrag van trouwlustige Nederlanders in 2011. Omdat online zoekgedrag niet 1 op 1 te vertalen is naar aantallen boekingen, werd er ook navraag gedaan bij reisorganisaties met een focus op huwelijksreizen en bij verschillende weddingplanners.

In de top 10 van de meest gezochte landen en gebieden in 2011 staan maar liefst zeven tropische bestemmingen. De Malediven staan met stip op de eerste plaats, op de voet gevolgd door Bali (Indonesië). Italië is met een derde plaats de eerste Europese bestemming in de top 10. Griekenland volgt als tweede Europese bestemming op een zesde plaats. Vooral eilanden als Kreta, Sicilie en Corfu zijn favoriet.

De reisorganisaties zien verrassend genoeg geen afname van het budget dat bruidsparen uitgeven aan de huwelijksreis. Er wordt in veel gevallen zelfs meer geld uitgegeven aan de honeymoon dan voorheen. Men lijkt ook nauwelijks te beknibbelen op reisafstand of luxe, hooguit wordt iets ingeleverd op de reisduur.

Weddingplanners schetsen een wisselend beeld. Sommigen zien wel degelijk een afname van budgetten, reisafstand, luxe en reisduur. In het hogere segment lijken de bruidsparen juist meer uit te geven. Klik hier voor trends.

De huwelijksreizen top 10 is gebaseerd op de opgetelde maandelijkse Nederlandse zoekvolumes in Google in de periode januari 2011 tot en met december 2011. Hierbij is gekeken naar zoekopdrachten gericht op huwelijksreizen gecombineerd met de naam van een land, gebied of plaats. Zoekopdrachten naar werelddelen of continenten zijn buiten beschouwing gelaten. De gemeten zoekvolumes zijn op basis van ‘broad match’ zoektermen waardoor niet alleen exacte zoekopdrachten als ‘huwelijksreis X’ zijn meegenomen, maar ook varianten hierop, evenals synoniemen en misspellingen.

Lees ook:Verre bestemmingen nog steeds favoriete huwelijksreis
Lees ook:Tips voor huwelijksreizen op een rijtje
Lees ook:Nederlander zoekt rust én avontuur tijdens huwelijksreis
Lees ook:Exotische bestemmingen in trek bij Nederlanders
Lees ook:Honeymoon in een kustvilla, stadsappartement of kasteel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>