Erkenning homo huwelijk in heel EU

De VVD Euro-lijsttrekker Hans van Baalen zegt dat hij zich sterk zal maken voor de erkenning van het voor homo’s openstaand Nederlands burgerlijk huwelijk in de hele Europese Unie. Van Baalen is van mening dat homorechten ook onderdeel moeten zijn van de toetredingscriteria voor nieuwe EU-leden.

Van Baalen onderschrijft de stelling dat juridische gelijkberechtiging in Nederland redelijk goed is geregeld, maar hij betreurt het dat dit lang niet geldt voor alle EU-landen. Hij gaf als voorbeeld de aankoop van een huis. In grote delen van Europa gelden daar geen verlaagde successierechten voor homo’s.

Hans van Baalen wil alle Nederlandse collega’s in het nieuwe EP aansporen mee te werken aan gelijkberechtiging in heel Europa. “Voor de huidige CDA-EP-fractie geldt dat zij op dit punt zich nog onvoldoende inzetten”, zo stelt hij. Hans van Baalen zal zijn collega-lijsttrekker Wim van de Camp hierop aanspreken.

Lees ook:Amerikaanse homo’s willen snel trouwen
Lees ook:Kelly Osbourne heel gelukkig dat ze gaat trouwen
Lees ook:René Froger omarmt Vier de Liefde 12-12-12
Lees ook:Kondig je bruiloft aan met een filmpje
Lees ook:“Weigerambtenaren direct ontslaan”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>