30% meer import bruiden

Het aantal buitenlandse partners dat naar Nederland komt is na een jarenlange daling ruim toegenomen met 30%. Deze importbruiden komen minder vaak uit Turkije en Marokko, maar uit Irak, Somalië en Afghanistan. Dat meldt de Volkskrant woensdag. De strengere regels voor gezinshereniging, die eind 2004 werden ingevoerd, leken aanvankelijk te leiden tot een daling van het aantal importbruiden.

De strengere inkomens- en leeftijdseisen voor het laten overkomen van een partner van buiten de Europese Unie gelden sinds november 2004. Zo staan er in de regels dat beide partners minstens 21 jaar zijn (voorheen was dat 18 jaar) en moet de partner die al in Nederland woont een ‘duurzaam’ en zelfstandig inkomen hebben van tenminste 120 procent van het minimuminkomen; dat was 100 procent.

Lees ook:Aantal migratiehuwelijken gedaald, aldus CBS
Lees ook:Duizenden import bruiden naar Nederland
Lees ook:Exotische bestemmingen in trek bij Nederlanders
Lees ook:Erkenning homo huwelijk in heel EU
Lees ook:Trouwen aan de ontbijttafel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>