Bruidstranen tentoonstelling

Ga je trouwen? Dan is het heel leuk om deze tentoonstelling “Bruidstranen” te bezoeken. Oude en nieuwe gebruiken rondom het huwelijk’ geeft een beeld van de rituelen die verbonden zijn met het westerse maar ook met het islamitische huwelijk. Heb je bijvoorbeeld wel eens van ‘trouwen met de handschoen’ gehoord? Wat is een djelleba?  Op de tentoonstelling worden diverse gebruiken belicht uit een aantal typerende periodes uit de vorige eeuw. Naast archivalia als huwelijksaanzoeken, bruiloft menu, trouwboekjes, trouwfoto’s enz. vormt de bruidsmode uit die jaren een belangrijk onderdeel van de expositie.

De ’Bruidsmodezaak biedt de gelegenheid om naar hartelust de meest prachtige bruidsjurken te passen. Neem uw fotocamera mee, want in de voormalige rederskamer die aan de expositieruimte grenst, is een historische fotostudio ingericht!  ‘Bruidstranen’ is de tweede tentoonstelling in de cyclus ‘Rituelen’. En bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar de betekenis van de titel van de tentoonstelling, bruidstranen?  U bent van harte welkom! ‘Bruidstranen’ is de tweede tentoonstelling in de cyclus ‘Rituelen’.
De expositie loopt tot en met 14 juni 2009. Meer weten? Bekijk de site over de tentoonstellein Bruidstranen.

Lees ook:Gezocht: trouwjurk, foto’s en memorabilia
Lees ook:Aankomende week is het rituelen week!
Lees ook:Tentoonstelling 100 Jaar Trouwen in Gorichem zoekt spullen
Lees ook:Achter de schermen bij Paraezo
Lees ook:Bewonder trouwjurk Kate Middleton in Buckingham Palace

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>