Gescheiden – met je ex toch samen goede ouders?

Per jaar maken zestigduizend kinderen een scheiding mee. Vaak blijven ouders ruzie maken na de scheiding. Afscheid nemen van je ex en tegelijkertijd samen goede ouders blijven? Het lijkt een onmogelijke opgave. Het boek ‘Gescheiden – met je ex toch samen goede ouders’ biedt ex-partners handvatten om op een goede manier met elkaar om te gaan. Met inzicht in de emoties van jezelf, je ex en de kinderen zet je makkelijker een streep achter het verleden en kun je je kinderen een trauma besparen.

‘Gescheiden – met je ex toch samen goede ouders’ is een herziene druk van het eerder verschenen ‘Scheiden – met je ex toch samen goede ouders’. Het bevat een heel nieuw hoofdstuk over Het Stiefgezin. “Als scheiden toch onvermijdelijk is: doe het met beleid en belast je kinderen niet te zeer. Dit boek, vol praktische en fraaie inzichten, kan daarbij helpen”, aldus Cornald Maas, journalist/presentator en auteur van ‘Uit Elkaar!’ en ‘Verlies’.

Carlijne Vos is sociologe en journalist. Zij stond als gescheiden moeder van twee kinderen voor de vraag: hoe doen anderen dit? Aan de hand van ervaringsverhalen beschrijft ze valkuilen in het scheidingsproces en de emoties waaraan gescheiden ouders en hun kinderen ten prooi vallen.

Lees ook:Gescheiden ouders: leer van je kinderen
Lees ook:Natasja Froger begeleidt scheidende ouders op RTL 4
Lees ook:Huilbaby vaak oorzaak van scheiding
Lees ook:Michael Bublé: goed huwelijk dankzij Skype
Lees ook:Huwelijk ouderwets volgens Amerikaanse jeugd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>