Geen kennismaking voor huwelijk in Married At First Sight

‘Married At First Sight’ werd in Denemarken sceptisch ontvangen, maar na de eerste uitzending is dit omgeslagen in een positieve houding. Het format is nu ook aan Nederland verkocht. In de eerste helft van 2014 zal het programma bij RTL 4 te zien zijn. Kort samengevat: deskundigen koppelen singles, ze trouwen en leven daarna een maand samen. Vooraf is er geen kennismaking. In Denemarken zijn twee van de drie stellen nog steeds samen.

Het aantal singles neemt toe, veelal ongewild en ondanks de vele (nieuwe) mogelijkheden om een partner te zoeken. Problemen als tijdgebrek, er niet echt voor (durven) gaan of gewoon niet goed zijn in daten spelen velen parten. En dat terwijl deze kennismaking juist voorafgaat aan de door velen beoogde serieuze relatie. In ‘Married At First Sight’ wordt dat voor degenen die een drastische stap nodig hebben omgedraaid: ze starten met een serieus commitment.

Nadat eerst uitvoerig met familie en vrienden is gesproken, is deelname aan het programma een feit. Vervolgens bekijkt het team van experts (een psycholoog, een antropoloog, een seksuoloog en een dominee) bij alle aanmeldingen welke combinaties de meeste kans van slagen hebben. Zij doen dit door middel van tests, gesprekken en huisbezoek. Daarna breekt voor (alleen) deze kandidaten de grote dag aan, gevolgd door de serieuze relatie die ze graag willen. Dit alles wordt op een documentaire-achtige wijze met de camera gevolgd.

In Denemarken werd het programma-idee eerst sceptisch ontvangen maar dit sloeg met het zien van de eerste uitzending om in een positieve houding. Het format is daarna aan verschillende landen verkocht.‘Married At First Sight’ is in de eerste helft van 2014 bij RTL 4 te zien.

Lees ook:Let’s Get Married groot succes!
Lees ook:Reg Traviss wilde met Amy Winehouse trouwen
Lees ook:Verliefd op Berlijnse Muur, huwelijk met Eiffeltoren
Lees ook:Single wil relatie, maar geen huwelijk
Lees ook:Welkom op mijn Bruiloft vanavond op Net5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>