Zoete dromen in historische verblijfplaatsen

Geen tijd voor een lange huwelijksreis? Dan kun je natuurlijk ook een weekendje weg. Van een vorstelijk verblijf in centrum Amsterdam tot comfortabel overnachten in een voormalige kerk in België.

Slapen in een Belgische kerk in Mechelen
In het Belgische viersterren hotel Martin’s Patershof slaap je in een voormalige kerk. De kerk in het centrum van Mechelen is omgebouwd tot comfortabel hotel met 79 kamers, lift en WiFi. De charmante historische uitstraling is niet verloren gegaan: de authentieke glas-in-lood ramen en gewelfstructuur nemen je mee naar andere tijden. Martin’s Paterhof ligt op loopafstand van de Grote Markt. ’s Zomers maak je een vaartochtje op de Dijle die dwars door de stad stroomt. Lokale bewoners tippen het Italiaanse restaurant La Vigna als dé plek voor een dinertje en een bezoek aan het architectonische monument St. Rombout als must-do.

Prinselijke nachten in kasteelhotel in Duitse bossen
Fijnproeven op historisch én gastronomisch vlak? Het Althoff Schlosshotel Lerbach ligt middenin de bossen op 230 kilometer van Utrecht, vlakbij Keulen. Dit vijfsterren kasteelhotel telt 52 kamers en behoort tot de meest luxueuze hotels van ons buurland. De altijd brandende openhaard, de indrukwekkende bibliotheek, bar met jazzmuziek en moderne Beauty & Spa met zwembad, massages en sauna zorgen ervoor dat de buitenwereld even niet bestaat. Ook fijnproevers zijn op het goede adres: het Gourmet Restaurant in het hotel is met twee Michelinsterren bekroond. Wie toch een frisse neus wil halen maakt een wandeling door de kasteeltuinen of bezoekt het Handwerk Museum in het nabijgelegen stadje Bergisch Gladbach.

Ontsnappen aan de drukte op Friese boerderij uit 1867
Ook in eigen land is het goed toeven. In het pittoreske Friese Weidum kun je overnachten in een “kop-hals-romp” boerderij uit 1867. Het drie sterren tellende Hotel Weidumerhout telt 10 kamers, een sauna, een bibliotheek en terras met  uitzicht op de boomgaard. Op deze plek ontsnappen liefhebbers van natuur en rust even aan de drukte. Er kunnen bij het hotel kano’s gehuurd worden, ook is het een goed vertrekpunt voor fietstochten of wandelingen. Wie toch de stad op wil zoeken kan terecht in het nabijgelegen Leeuwarden.

Vorstelijk logeren in Amsterdam
Koningin Beatrix ging je voor met haar trouwerij in de oude raadszaal van dit hotel. Wie op zoek is naar een vorstelijk verblijf kan z’n hart ophalen in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand. Het hotel ligt op vijf minuten lopen van het Koninklijk Paleis op de Dam en telt 178 kamers. Naast een zwembad, fitness, jacuzzi en sauna, heeft het hotel ook een eigen aanlegsteiger en buitenterras. Het bij Amsterdammers geliefde FOAM museum is een cultuurtip, voor wie wil shoppen zijn de nabijgelegen 9 straatjes de moeite waard.

Op Engelse stand in Drents ommuurd landgoed
Het ommuurde Landgoed Oldruitenborgh is een historische stadshavezate in het Drentse Vollenhove. Naast het hoofdgebouw waar de twintig hotelkamers en luxe bruidssuites zich bevinden, vind je op het landgoed ook het koetshuis en restaurant de Oranjerie waar je geheel in stijl kunt “high tea-en”. Oldruitenborgh ligt in een Engels landschapspark en wordt omringd door moerasbossen en rietland voor wie per fiets of te voet de natuur wil verkennen.

Lees ook:Fletcher Hotels heeft er drie trouwlocaties bij
Lees ook:Vijf tips voor een romantische huwelijksreis
Lees ook:Buiten trouwen nu ook mogelijk in De Zeegser Duinen
Lees ook:The Toren (A’dam) is volgens Tripadvisor beste hotel in NL
Lees ook:Breng jij je huwelijksnacht door in Hotel Modez in Arnhem?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>