Exotische bestemmingen in trek bij Nederlanders

De afgelopen maand toonden Nederlanders toenemende interesse in enkele exotische bestemmingen. Dit blijkt uit de zoekopdrachten van Nederlandse reizigers naar hotelovernachtingen op de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com. Onder buitenlandse reizigers steeg de belangstelling voor hotelovernachtingen in Amsterdam ten opzichte van een jaar geleden.

In september zochten Nederlandse reizigers via Hotels.com opvallend veel vaker dan vorig jaar naar hotels in enkele verre bestemmingen. Het aantal zoekopdrachten naar overnachtingen in en nabij het Kruger National Park in Zuid-Afrika steeg met 80 procent. Krugerpark is een populaire wildlife bestemming. Reizigers hebben er kans om de ‘Big Five’ te spotten.

De afgelopen maand was ook het Thaise eiland Ko Phi Phi, eveneens een nationaal park, bijzonder in trek onder Nederlandse reizigers. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de tropische bestemming steeg met 70 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Groeiende vraag naar hotels in Amsterdam
Onder reizigers uit andere Europese landen leek Amsterdam nadrukkelijk in de belangstelling te staan de afgelopen maand. Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Amsterdam stijgen in Rusland (220 procent), Italië (90 procent), Zwitserland (85 procent), Duitsland (75 procent) en Oostenrijk (30 procent).

Spanjaarden toonden groeiende interesse in Rotterdam in september. Het aantal zoekopdrachten van Spaanse reizigers naar hotelovernachtingen in de havenstad steeg met 90 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Lees ook:Aantal huwelijken in België was nog nooit zo laag
Lees ook:Aardbeving Japan geeft huwelijkssector een boost
Lees ook:Buiten trouwen nu ook mogelijk in De Zeegser Duinen
Lees ook:30% meer import bruiden
Lees ook:Christina Applegate getrouwd met Martijn LeNoble

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>