Trouwen in de jurk van je moeder of toch liever iets nieuws?

Wat is mooier: trouwen in de jurk die je moeder ooit droeg of een compleet nieuw exemplaar dat past bij deze tijd en je persoonlijke smaak? In een nieuw seizoen van ‘Something Borrowed, Something New’ staan aanstaande bruiden opnieuw voor deze lastige keuze.

Ze willen graag hun moeder eren, maar ook een jurk dragen waar ze helemaal happy mee zijn. Om het extra moeilijk te maken, krijgen ze advies uit twee verschillende kampen. Aan de ene kant staat ontwerper Kelly Nishimoto die de oude trouwjurk weet om te toveren tot een prachtig modern exemplaar dat aansluit bij de wensen van deze tijd én van de aanstaande bruid. Aan de andere kant stijlgoeroe Sam Saboura die met een compleet nieuwe jurk aan komt zetten waar je ook niet snel ‘nee’ tegen durft te zeggen.

Wat doen de bruiden? Wordt het een keuze voor traditie en de liefde voor hun moeder of willen ze toch liever een eigen persoonlijke jurk? Met de moeder en andere geliefden in de buurt én twee beeldschone jurken om uit te kiezen, is deze beslissing beslist niet makkelijk.

Something Borrowed, Something New is vanaf vanavond om 20:00 uur te zien op TLC.

Lees ook:Nieuw seizoen Say Yes To The Dress start vanavond!
Lees ook:Trouwen & Rituelen: Something Old New Borrowed and Blue
Lees ook:Tips voor het kopen tweedehands trouwjurk
Lees ook:L’Oréal Professionnel lanceert Wedding Collection
Lees ook:Bruidsjurk op maat bij Unielle Couture

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Trouwen in de jurk van je moeder of toch liever iets nieuws?

 1. Manon

  Een leuke serie, maar toch zonde dat de vintage jurken van de moeders helemaal worden verbouwd. Een optie is ook om de moeders jurk aan te doen bij bijvoorbeeld het burgelijk huwelijk en daarna een eigen jurk te kiezen voor het feest.

    /   Reply  / 
 2. Holga

  Hmm inderdaad een lastige keuze. Persoonlijk zou ik wel voor een nieuwe trouwjurk gaan. Makkelijk gezegd voor mij, want mijn moeder is niet in een trouwjurk getrouwd. Toch denk ik dat ik met een jurk van deze tijd gewoon blijer ben. Veel jurken uit de tijd van mijn moeder hadden veel te veel tierelantijnen en enorme pofmouwen. Niet echt iets wat ik nu graag aan zou trekken haha.

    /   Reply  / 
 3. Chloe

  Ik snap wel dat je in iets authentieks wilt trouwen, een jurk met een emotionele herinnering. Helaas denk ik dat veel vrouwen dan toch niet de jurk van hun dromen hebben, en ja wat dan? Ik ga liever voor een nieuwe jurk die helemaal naar mijn eigen wens is, dan een aangepaste jurk van mijn moeder.

    /   Reply  / 
 4. Malou Peters

  Paste de jurk van mijn moeder niet eens. Ben toch maar voor een modernere jurk gegaan.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>