Bijna de helft Belgische kinderen buiten het huwelijk geboren

In 2009 kwamen er in België 127 198 kinderen ter wereld. Bijna de helft van die kinderen (46%) hebben ouders die niet getrouwd zijn. Sinds de jaren 60 stijgt het aantal buiten het huwelijk geboren kinderen onafgebroken. In 1969 bedroeg hun aantal slechts 2,7 %, in 1989 was dit 11,3 % en in 1999 werd al 25,5 % van de kinderen buiten het huwelijk geboren.

De toename is toe te schrijven aan de stijging van het aantal mensen dat vrijwillig gaat samenwonen en aan het succes van het wettelijk samenwonen. De grote meerderheid van de kinderen (87 %) wordt wel degelijk geboren binnen een verbintenis (huwelijk, wettelijk samenwonen of samenlevingscontract). Slechts 13 % van de geboorten vindt plaats buiten een verbintenis. Dat cijfer bleef de voorbije tien jaar zo goed als onveranderd.

Lees ook:Samenwonen bijna populairder dan trouwen in België
Lees ook:Minder mensen gaan trouwen in 2009
Lees ook:Trouwen populair onder jongeren!
Lees ook:Liefdesfair 3 februari Noordwijk: geniet van de liefde!
Lees ook:Meer partnerschappen, minder huwelijken in 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>