Column: Had ik het weer maar onder controle

Als wedding planner moet ik heel wat onder controle hebben, niet alleen tijdens de organisatie, maar vooral op de trouwdag zelf. Ik wil het allemaal zo gestructureerd mogelijk hebben, zodat het bruidspaar gedurende de dag optimaal kan genieten. Daar heb ik het draaiboek voor. Het draaiboek wordt na het eerste gesprek met het bruidspaar al door mij gemaakt, een globale versie met tijden weliswaar, maar het begin is er en gedurende het proces wordt deze steeds bijgewerkt.

Elke keer als een leverancier betrokken wordt bij de bruiloft wordt deze hierin opgenomen. De tijd van aankomst, de taken of belangrijkste momenten gedurende de dag en vertrektijd. Ik weet dan precies waar en wanneer ik ergens moet zijn om deze persoon op te vangen en of alle “taken” gedurende de dag conform afspraak worden uitgevoerd. En dat kunnen er heel wat zijn; van de kapster tot visagiste, van bloemiste tot de styling, van de catering tot DJ, van het trouwvervoer tot bruidstaart en ga zo maar door.

Binnenkort heb ik een grote buitenlandse bruiloft. De meeste gasten komen uit diverse (warme) landen. Daar heb ik ook rekening mee gehouden in de planning, want het bruidspaar wil de bruiloft zoveel mogelijk buiten laten plaatsvinden. Maar in juni KAN het ’s avonds best wel fris zijn. En om te dineren met dikke jassen aan, leek mij niet zo’n prettig idee. Mijn advies om tenten met flame heaters in te huren hebben ze gelukkig aangenomen.

En terwijl ik deze column schrijf, kijk ik naar buiten en vrees met grote vrezen, want het enige wat ik NIET onder controle heb… is het weer!

Inge, Seeds of Love Weddingplanner

Lees ook:Bruiloftnachtmerries
Lees ook:Taken Ceremoniemeester
Lees ook:Column: Ik voel me net de bruid
Lees ook:Column: Waar was het persoonlijke tintje?
Lees ook:Draaiboek voor huwelijk; zo maak je een goede dagplanning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>