Weddingplanner Inge Bergakker columniste Trouwenblog!

Seeds of Love Weddingplanner Inge Bergakker mag zich vanaf vandaag de vaste columniste van Trouwenblog noemen. Iedere laatste vrijdag van de maand schrijft zij over haar werkzaamheden, trends in de trouwbranche en ga zo maar door. Daarnaast zal zij als een van onze specialisten diverse vragen beantwoorden. Loop je vast bij de organisatie van je huwelijk? Mail dan je vraag naar de redactie van Trouwenblog. Inge stelt zich vandaag voor.

Ben jij al van kinds af aan gefascineerd door huwelijken?
Nee, dat is eigenlijk begonnen toen ik mijn eigen bruiloft ging organiseren (14 jaar geleden) en voor die dag een ceremoniemeester had. Vanaf dat moment werd ik wel erg nieuwsgierig naar het vak. Het duurde even voordat ik de stap durfde te zetten, maar nu ik voor mezelf begonnen ben, kan ik niet anders zeggen dan dat ik het elke keer weer ongelofelijk spannend en vooral bijzonder vind! Want elke bruiloft is weer anders en persoonlijk. Heel mooi om de verschillen mee te mogen maken!

Wat doe je als weddingplanner allemaal?
Het begeleiden en ondersteunen van de bruidsparen tijdens de organisatie van hun bruiloft. Ik zorg er samen met hen voor dat alle specifieke wensen één mooi geheel worden en uiteindelijk uitmondt in de dag van hun dromen. Een bruiloft kan volledig en wordt in samenspraak met het bruidspaar georganiseerd; van locatie tot uitnodigingen, van trouwauto tot boeket, van DJ tot trouwringen en alles daar tussen in. Vaak kan je al bij het eerste gesprek aardig inschatten wat hun smaak is. Zodra het bekend is met welk budget je mag gaan werken, kun je daar ook leveranciers aan koppelen die bij dit bruidspaar passen. Wedding planners hebben namelijk een groot netwerk en door hun ervaring kunnen zij snel koppelen. Maar het kan ook zijn dat een bruidspaar slechts hulp nodig heeft bij onderdelen tijdens de organisatie. Bijvoorbeeld alleen hulp bij de catering. Er zijn ook bruidsparen die al een heel eind op weg zijn, maar op een onderdeel spaak lopen en alleen advies nodig hebben om zelf verder te kunnen. Of zij zoeken iemand buiten de familie als ceremoniemeester voor op hun trouwdag. Iemand die er voor zorgt dat de gehele dag geruisloos verloopt zodat iedereen optimaal kan genieten van de dag! Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Welke bruiloft vergeet je nooit meer?
Ik denk toch dat het mijn eerste bruiloft van dit seizoen (2011) moet zijn geweest; het homohuwelijk bij Q-music radio. Deze bruiloft werd gehouden op de dag dat het homohuwelijk 10 jaar bestond in Amsterdam nl. 1 april en nee, het was zeker geen grap! Deze bruiloft moest binnen 5 weken georganiseerd worden met een minimaal budget van de bruidegommen. Eigenlijk moest het (zoveel mogelijk) gesponsord worden. Dat was zo’n ongelofelijke kick! Een uitdaging die ik met beide handen aannam. Het werd aan mij gegund door hun BABS Mariëlle Jongmans van Bijzondere Huwelijkssluiting uit Nijmegen. Want mede dankzij alle sponsors waren er op 1 april jl. twee bruidegommen die de dag van hun leven beleefden! En om eerlijk te zijn; niet alleen zij hoor.

Gaat er ook wel eens iets gigantisch mis?
Oh ja hoor. Er wil weleens iets niet helemaal volgens planning gaan, ook al heb je van alles ingecalculeerd. Ik had een keer een bruiloft waarbij een Amerikaans bruidspaar op de dag van de bruiloft arriveerde. Zij waren zo ongelofelijk moe en aan het eind van de avond wilden ze niets liever dan naar hun hotel gaan. Ware het niet dat de taxichauffeur, die wij speciaal ingehuurd hadden vanwege het nachtelijke uur, ineens niet meer terugkwam. Het bleek namelijk dat de voorgaande groep gasten had gezegd dat er niemand meer naar het hotel hoefde en dat hij ook niet meer terug hoefde naar de locatie! Ik heb toen meteen overleg gepleegd met de ceremoniemeester die het even overnam en ik heb de gasten gereden naar het hotel. Het bruidspaar had niet gemerkt dat ik even weg was geweest en zo hoort het ook!

Is het inschakelen van een weddingplanner niet heel decadent?
Dat denkt men vaak inderdaad, dat het slechts weggelegd is voor diegenen met een goed salaris en een hoog budget. Onzin! Want je ziet steeds meer verschuivingen daarin plaatsvinden. Een bruidegom die schilder is en zijn vriendin alleen maar het beste van het beste gunt zodat zij kan genieten van al het moois wat een bruiloft te bieden heeft, huurt ook een wedding planner in. Gelukkig hebben we op de markt voldoende wedding planners die met alle budgetten kunnen werken. Het geld zit niet alleen maar in het hoger segment. Bruidsparen beginnen nu steeds meer en meer in te zien dat wedding planners van toegevoegde waarde zijn gedurende de organisatie, maar ook tijdens de dag zelf. Het geeft het bruidspaar veel meer rust waardoor ze optimaal kunnen genieten van het gehele proces naar en op die speciale dag! Hun trouwdag…

Lees hier meer over Seeds of Love Weddingplanner

Lees ook:Column: Had ik het weer maar onder controle
Lees ook:Open Trouwlocatie Dag zaterdag 26 januari 2013
Lees ook:Open Trouwlocatie Dag NTBO op zondag 7 oktober
Lees ook:Bruidsparen regisseren zelf trouwceremonie
Lees ook:Librije’s Hotel Wedding Event zaterdag 26 januari

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Weddingplanner Inge Bergakker columniste Trouwenblog!

 1. rouel edens

  Inge bergakker is de leukste en beste weddingplanner die er is!
  Een vrouw met passie voor haar werk en bovenal de mens!
  Helemaal terecht dat jij de vaste columniste wordt van trouwen.blog.nl! Wij kijken uit naar je colums
  Succes!.
  Groetjes,
  Rouel & Mathijs

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>