Zo voelen gasten zich thuis op je bruiloft

Je trouwdag blijft je je hele leven bij.Hoewel de hele dag in zijn geheel over jullie gaat, moet je je gasten niet vergeten. Vaak hebben zij een lange reis achter de rug om je bruiloft bij te wonen. Laat ze zich van de eerste tot de laatste minuut welkom voelen op het huwelijksfeest.

Een aantal ingezonden tips:

Tip 1.
Maak welkomstpakketten als je veel gasten hebt die van buiten de provincie komen. Je hebt waarschijnlijk een aantal hotelkamers gereserveerd, zodat je gasten in de omgeving van de huwelijkslocatie kunnen verblijven tegen een gereduceerd tarief, dus regel het een en ander met de manager van het hotel om ervoor te zorgen dat je gasten de pakketjes in ontvangst kunnen nemen bij aankomst.

Zorg ervoor dat je gasten beloond worden voor de lange afstand die ze hebben afgelegd. Stuur een mailtje of een leuke foto van voor de bruiloft, wanneer jullie al helemaal zijn voorbereid op de trouwdag die gaat komen. Laat in ieder geval merken dat je aan ze denkt. Hou contact.

Voeg er ook een welkomstbrief van jou en je aanstaande aan toe, een plattegrond van de omgeving, een overzicht van de activiteiten op de bruiloft met starttijden, meer informatie en een lijstje met leuke dingen die ze in de buurt kunnen doen. Voeg tevens enkele menu’s toe van je favoriete restaurant in de buurt.

Tip 2.
Maak welkomstgeschenkjes voor je gasten bij hun aankomst op het hotel. Gebruik manden of canvaszakken voor de cadeautjes en voorzie je gasten van alle informatie die je normaliter aan een welkomstpakket zou toevoegen. Voeg wat flesjes water toe, een klein flesje wijn en een lekker tussendoortje. Iets voor de kids misschien? Voeg ook een typisch product toe voor de plaats waar je gaat trouwen. Waar staat de plaats om bekend?

Tip 3.
Regel voldoende stoelen. Dit is misschien vanzelfsprekend, vooral als je een uitgebreid bruiloftsdiner hebt ingepland waar gasten graag bij willen zitten, maar door ze een plek aan te bieden waar ze kunnen rusten laat je zien dat je aan je gasten hebt gedacht tijdens het inplannen van het evenement. Als je een cocktail receptie gaat houden, waar je gasten natuurlijk het liefst wat rondlopen en praatjes maken, moet je zeker zorgen voor voldoende stoelen voor ten minste 75% van het totale aantal gasten.

Tip 4.
Praat met je gasten. Spreek elke gast ten minste een keer aan tijdens de bruiloftreceptie. Sommige bruiden en bruidegommen kiezen ervoor om dit door middel van een welkomstgesprekje te doen (een praatje bij binnenkomst bij de entree), terwijl anderen liever gewoon rondlopen en de gasten aan tafel tegelijk aanspreken of alle gasten in een bepaalde ruimte op het feest. Geef je gasten de aandacht die ze verdienen. Dat geeft ze een prettig gevoel.

Tip 5.
Geef je gasten een waardig geschenk wat ze naar huis kunnen meenemen. Kies bijvoorbeeld voor een leuke bekerhouder met jullie namen en de trouwdatum er op, of een mooi, klein glazen beeldje wat men op een mooie plek kan bewaren als aandenken. Stuur natuurlijk sowieso wat leuke foto’s op die de trouwfotograaf voor jullie gaat maken. Ben je op zoek naar een ervaren trouwfotograaf in Gelderland of Overijssel die een mooie trouwreportage kan maken, zodat jullie deze dag nooit zullen vergeten? Ga dan naar de trouwreportage website van HE Fotografie en neem contact op!

Tip 6.
Lachen! Zelfs als medewerkers uit de catering (die het eten serveren) per ongeluk over je lange trouwjurk struikelen en ze zich daardoor flink bezeren is er geen enkele reden om in stress te raken. Laat constant je glimlach zien en geef de nodige aandacht aan je gasten, omdat de viering van deze trouwdag nooit mogelijk geweest zou zijn als je gasten er niet bij zouden zijn.

Lees ook:Toptrouwlocaties gebundeld in gratis boek
Lees ook:Plan je bruiloft zonder ontslagen te worden
Lees ook:Valkuilen tijdens de trouwplanning
Lees ook:Gastenlijst samenstellen zonder ruzie!
Lees ook:Trouwkaarten die bij jullie passen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>