Discussie: Moet gratis trouwen worden beperkt?

Foto: Koen Kist

Steeds meer mensen willen gratis op een maandag- of dinsdagochtend trouwen. Ze hebben geen zin meer om bakken met geld te betalen voor een grote ceremonie.

Oorspronkelijk is het gratis trouwen bedoeld voor mensen die geen geld hebben om te trouwen. Tegenwoordig steken stellen hun geld liever in een huwelijksreis. Het gratis trouwen kost de gemeenten geld. Dit kan oplopen naar honderden euro’s per huwelijksvoltrekking. Gemeenten zijn verplicht om twee gratis huwelijken per week te voltrekken, maar de wachtlijsten lopen op. De Nederlandse Vereniging van Burgerzaken heeft een inkomenstoets ingesteld om te kijken of iemand in aanmerking komt met het gratis huwelijk.

Wat vind jij? Moet trouwen voor iedereen gratis blijven? Of ben je het eens met de invoering van de inkomenstoets?

Bron: BNDeStem.nl

Lees ook:Gratis trouwen? Eerst een inkomenstoets doen!
Lees ook:Kosteloos trouwen in Losser beperkt tot wettelijk norm
Lees ook:Utrecht beperkt gratis huwelijk; alleen bij Burgerzaken
Lees ook:Gratis trouwen in Bedum beperkt tot maandagochtend
Lees ook:Budgethuwelijk ook in Friesland erg populair

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Discussie: Moet gratis trouwen worden beperkt?

 1. Silke

  Ik ben het er niet mee eens! Trouwen moet gratis blijven. Bijna niemand kan meer een bruiloft met alles erop en eraan betalen. Wanneer je dit probeert te toesten komt hier misschien toch niet zo’n realistisch beeld uit en zijn de mensen die het niet kunnen betalen de dupe. Zelf ben ik low-budget getrouwd, Mijn trouwjurk geleend, accessoires online gekocht(www.princesses.nl) en een feestje in een boerenschuur gegeven. Was een ontzettende mooie dag ondanks dat we niet veel geld hebben besteed. Nu hebben we tenminste nog een buffertje voor als een van ons werkloos raakt of iets dergelijks.

    /   Reply  / 
 2. Jeaul

  ik niet te mee eens.

    /   Reply  / 
 3. Marie

  Jammer, heel veel stelletjs willen gewoon trouwen maar hebben hier nou eenmaal niet een groot budget voor. Mijn vriend en ik hebben bijvoorbeeld bespaart door geen weddingplanner te nemen, maar in plaats daarvan naar een wishes en weddings event te gaan. Hier krijg je veel info en advies waar je allemaal aan moet denken en je hebt meteen veel inspiratie. Op dit soort dingen kan je altijd besparen maar uiteindelijk moet ieder stel dat wil trouwen langs de gemeente. Vooral houden dus, de mogelijkheid om gratis te trouwen. Liefde moet voor iedereen mogelijk zijn. Helemaal als je bedenkt hoeveel voordelen een huwelijk met zich meebrengt in financieel en juridisch opzicht.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>